500 gr. drumsticks of kippenvleugeltjes
1 bosje lente-uitjes of een middelgrote ui in ringen
40gr knoflooktenen, gekneusd
75 gr. gember, geschild in dunne plakken
en licht gekneusd.
1 steranijs
1tl zwarte of witte peperkorrels
3 ltr water
2 kippenbouillonblokjes
Bereiding:
1. Doe de kip in een grote pan, zet onder 3 ltr water. Breng langzaam
aan de kook, schuim af.
2. Zet het vuur laag en voeg de rest van de ingrediënten toe en 1 bouillonblokje.
3. Laat 1 1/2 uur zachtjes koken . breng opmaak met eventueel nog een bouillonblokje of zout en peper.
4. Zeef en laat afkoelen.(houdt het vlees apart, zonder vel)
5. schep het vet eraf , dit gaat makkelijk wanneer de bouillon goed koud is!
Afmaken met wat vermicelli(middel), het vlees en groente naar smaak. maar zonder is het ook heerlijk.
De overgebleven bouillon kun je invriezen voor de volgende keer.