Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

BBQ Salade met Gado gado saus


Ingrediënten voor 8 personen, 145 kcal pp:

150 gr nieuwe aardappelen, geschild en overlangs in vieren gedeeld.

150 gr bloemkool, in kleine roosjes

150, gr wortelen, diagonaal in dikke plakken gesneden

150 gr. dunne sperziebonen, afgehaald

100 gr. groene mango

150 gr komkommer, geschild

4 eieren

100 gr. taugé

1 portie  Gado gado , verkrijgbaar bij AH in droge vorm , je hoeft alleen water toe te voegen.

Bereiding:  

Kook de aardappelen in circa 8 minuten gaar in kokend water met zout.

Blancheer de groente tot beet gaar in kokend water , wortel duurt het langst ± 4 minuten, daarna de boontjes en bloemkool. Heb je andere groente in de koelkast liggen waarvan je denkt dat ze ook lekker zijn dan kook je die ook beetgaar alles mag.

Laat de groente uitlekken op keukenpapier .

Rasp de groene mango, snijd de komkommer overlangs door midden , verwijder de zaadjes met een lepel en snijd in plakken van 1 cm.

Laat de eieren 8 minuten koken tot ze hard zijn, giet af en zet in koud water. pel ze en snijd in vieren.

maak de Gado gado saus  en schik de groenten en aardappelen op een mooie schaal samen met de taugé en de komkommer, doe de geraspte mango en eieren er over . Sprenkel er de Gado gado saus op en eet bij de BBQ, Kip, saté , hamburger alles smaakt erbij.

Dit is de Gado gado saus die ik gebruik .