Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

Bananenbrood(Gezonde versie)


Snijd je hem in 12 plakken dan is het per plak 100 kcal.



ingrediënten: 


100 gr volkoren tarwemeel 

50 gr Havermoutmeel( havervlokken fijn 

Gemaakt)

5 dadels of 50 gr rozijnen

3 rijpe bananen

3 eieren

2 el amandelschaafsel

2 tl bakpoeder

1 tl vanille extract

Snuf zout.



Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180 gr.


Wel de dadels of rozijnen in warm water zodat ze lekker zacht zijn en straks makkelijk door het beslag mixen.

Prak de bananen fijn met een vork. 

Doe de geprakte banaan in een ruime kom met de dadels of rozijnen die je hebt gedroogd en fijn gesneden en doe hierbij de eitjes. Alles even goed door elkaar mixen en dan de vanille extract, bakpoeder en een flinke snuf zout erbij en dan weer flink omroeren.

je hebt voor dit recept geen mixer nodig je kunt alles met een vork of lepel goed door elkaar mengen.

Tot slot voeg je beetje bij beetje de volkorenmeel en havermoutmeel ( ik heb 50 gr havervlokken in de met de staafmixer fijn gemalen) terwijl je constant salles goed dor elkaar blijft mengen tot een egale massa

Giet de massa in een met bakpapier beklede cakevorm en strooi de amandelsnippers hierover.

Zet het geheel in de oven voor ongeveer 55 minuten. Controleer of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken , komt hij er schoon uit dan is hij gaar.

Even laten afkoelen en jouw gezonde bananenbrood is klaar.


Je kunt het bananenbrood ongeveer 2-3dagen gekoeld en afgedekt bewaren of per plakje invriezen(dan eet je er ook niet teveel van)

Hier kunt u content plaatsen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.