Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.






Gevulde eitjes met zalm 

Ingrediënten:

 6 eieren, 2 tl Dijon mosterd ,2 el creme fraiche, 60-70 gr. gerookte zalm ,in kleine stukjes gesneden. 1 el fijn gehakte bieslook. Snuif cayennepeper, zeezout en vers gemalen peper, 1 citroen gehalveerd. Paprika om te garneren.

BEREIDING:

 

Zet de eieren op met koud water, zodra het kookt , nog 7 minuten op lage stand. Laat de eieren schrikken en afkoelen. 

Pel de eieren en halveer ze in de lengte, verwijder het eigeel in een mengkom Zet de witte halfjes opzij. 

Voeg de mosterd , creme fraiche ,sjalot, gerookte zalm en bieslook toe aan het eigeel en meng voorzichtig. Op smaak brengen met cayennepeper, zout ,peper en citroensap. 

Nu het mengsel in de halve witjes doen en garneren met flinterdunne reepjes paprika. 

cal. 85 pp

 

 

 Sla rolletjes met biefstuk 

 Ingrediënten

 teen knoflook geperst,

1 tl geraspte gember 

100 ml. Kikkoman soysauce 

1 tl sambal badjak/brandal 

1-2 el limoensap

 300 gr. Kogelbiefstuk 

1 el zonnebloemolie 

2 handjes basilicum blaadjes 

1 handje munt blaadje 8 grote ijsberg bladeren

24, Bieslook stelen .

Bereiding Meng in een kom , de knoflook,gember,soyasaus,sambal en limoensap.Reserveer de helft als dipsaus en gebruik de rest om de steak te marineren.Kruid de steak met zout en peper en de Marinade.Laat het vlees 20 min. tot 2 uur marineren.Zet een braadpan op hoog vuur en voeg de olie toe.Bak de steak 2 min. elke kant ( medium-medium rare ) en laat afkoelen op een snijplank.Snij de biefstuk op de draad in heel dunne plakjes.Om de rolletjes te maken,leg een slablad open en maak er een groot vierkant van.Leg wat biefstuk in het midden met wat basilicum en mint blaadjes.Rol op en bind voorzichtig met 3 bieslook stengels vast.Snij de rollen in drieen en serveer met de dipsaus. 

kcal 100 recept   .

 

 

 Witlofbootje met frisse tonijnsalade

4-6 porties


Ingrediënten:


0.5 appel

1 stronk witlof

1 blikje tonijn op olie uitgelekt

2 el mayonaise

1 sjalotje gesnipperd

zout en peper

tuinkers


Bereiding:


Snijd de halve appel in piepkleine blokjes. Haal 8 blaadjes van het lof los en snijd de rest in flinterdunne reepjes. 

Prik de tonijn los met een vork en schep  om met de appel, witlof, tonijn,mayonaise en het sjalotje.

Breng op smaak met vers gemalen peper.

Verdeel de tonijnsalade over de blaadjes lof en garneer met de tuinkers.

Kcal 80p



 Gazpacho

8 porties kcal:25 pp


Ingrediënten


1 komkommer

1/2 rode paprika

1 sjalot

2 tenen knoflook

1 tl gedroogde Oregano

1/2 tl gemalen venkelzaadjes?!

1 blik gepelde tomaten of tomaten stukjes (400 gr)

250 - 300 ml groentebouillon (Koud)

3-4 takjes platte peterselie

Extra nodig: keukenmachine of staafmixer

Bereiding:


Schil de komkommer, halveer en verwijder zaadlijsten.

Snijd de komkommer, paprika, sjalot en knoflook in stukjes.

Pureer de gesneden groente met het blik tomaten en de oregano tot een gladde massa.

Voeg de bouillon toe en laat nog even draaien.

Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Zet de Gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast, overnacht mag ook.

Serveer goed gekoeld in kleine glaasjes en garneer met fijngehakte peterselie.

Voeg ev. naar wens nog een paar druppels olijfolie toe.