Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

Gepofte zoete aardappel met kip en groente

Ingrediënten voor 2 personen, kcal 505

500 gr zoete aardappel

200gr kipfilet

2 tenen knoflook

1 ui

2 paprika's

100gr Griekse yoghurt(halfvol)

30 gr. tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

1 tl komijnpoeder

10ml olijfolie

optioneel: verse peterselie.

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 190 gr

2. Boen de aardappels goed schoon en dep ze droog. Wrijf in met een beetje olijfolie en prik rondom in met een vork.

3. Pak de aardappels per stuk in alufolie en pof in de oven voor 45 min.(zijn ze erg groot dan wat langer ,zijn ze klein dan korter)

4. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met wat zout en peper.

5. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snij de paprika's in blokjes.

6. Verhit een scheutje olie in de koekenpan, bak de kip op hoog vuur bruin en gaar . Doe op een bord en dek af met alufolie.

7. Verhit weer een kleinscheutje olie  en fruit daarin de ui, knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder een paar minuten aan.

8. Voeg de tomatenpuree en de paprika toe en bak een paar minuten mee.

9. Doe op het laatst de kip erbij en roer goed door. Proef en voeg naar smaak peper , zout, paprikapoeder en komijnpoeder toe.

10. Haal de zoete aardappels uit doven , pak ze uit en snijd ze open.

11. Verdeel het kopgroente mengsel over de aardappels.

12. Doe op elke aardappel een schepje Griekse yoghurt en garneer met peper en eventueel verse peterselie.


Bron: Project gezond