Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.Geroosterde pompoensoep

Ingrediënten voor 6 personen


1 pompoen gewicht 1.3-1.6 kg 

1 el arachide olie(of Olijf) 

1 grote ui, gesnipperd 

850 ml  kippen of groentebouillon 

425 ml halfvolle melk 

1 el boter 

nootmuskaat 

zout en versgemalen zwarte peper 

100 gr. gruyère kaas in kleine blokjes (5mm)

Voor het serveren: 


6 el crème fraîche demi 


Bakmatje dat tegen hoge temperatuur kan  

en een 3,5 ltr pan 

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 240ºC  

1.Snijdt de pompoen in stukken en schep de zaden eruit. Borstel de vleeskant van ieder stuk met olie en plaats op het  bakblik.(vergeet het matje of papier niet) .Zet op de bovenste richel in de oven en bak 25-30 min. of tot zacht wanneer je er met een priiker in prikt.

2.Smelt intussen de boter in een grote pan op een hoog vuur, voeg de ui toe en roer tot het begint te kleuren aan de randjes,na ± 5 minuten. Zet het vuur laag en bak zachtjes verder zonder deksel voor ± 20 minuten onder af en toe roeren.

3. Haal de pompoen uit de oven en laat even afkoelen. 

 4.voeg de bouillon en de melk aan de ui toe en laat langzaam aan de kook komen. schep vervolgen het vlees uit de pompoen parten met een scherp mes en doe bij de bouillon met het zout, peper en de nootmuskaat. Laat alles nog  eens 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer tot  hij fluwelig  is en passeer hem door de zeef indien nodig. Proef en breng op smaak. Warm de soep wanneer je hem wilt serveren rustig op tot heel heet, maar laat niet!! koken. 

5. Roer de stukjes kaas door de soep en serveer in warme soepkommen. Garneer met 1 el crème fraîche en strooi  wat peterselie erover.