Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

Italiaanse Runderstoof

Deze Italiaanse stoof is het wachten waard, je hele huis geurt naar een Italiaans restaurant.

 Ingrediënten voor 8 personen

2-3 el olijfolie

2 rode uien

150gr. wortel in kleinblokjes

3 stengels bleekselderij

70 gr Tomatenpuree

1,5 kg Runderriblap of magere sukade. in stukken van 3 cm.

2 el bloem

500ml runderbouillon

400 ml Rode wijn

3 tenen knoflook, schoon en geplet

500 ml passata

2 tl suiker

tak rozemarijn en tak verse tijm

2-3 blaadjes laurier

peper, zout, nootmuskaat en evt. wat grill kruiden.

300 gr. aardappelen, geschild in blokjes van 2 cm (Optioneel)

Rasp van 1 citroen


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150gr. C , boven- onderwarmte.

Verwarm 2 el olijfolie in een ruime stoofpan en braad de gekruide stukken vlees rondom bruin.

Haal eruit met de schuimspaan en zet apart.

Voeg ev. nog 1 el olijfolie toe en bak op een matig vuur de ui, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten, voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit  2 minuten mee.

Meng het vlees bij de groente en bestrooi met de bloem , bak nog eens 2-3minuten .

Schenk nu langzaam , eerst de warme bouillon, dan de wijn en de passata in de pan en voeg de suiker, kruiden en evt. aardappelen toe. Het vlees moet net onderstaan.

Breng aan de kook en zet de pan met de deksel in de oven.

Na een half uurtje even kijken, het mag net pruttelen,

Afhankelijk van vlees, controleer de garing na 2 1/2 uur. 3-4 uur stooftijd is normaal.


Voeg de citroenrasp toe en serveer. (wat over is kun je heel goed invriezen)