Langzaam gegaarde soep van bleek-en knolselderij.
1,5 ltr. groentebouillon [ 3 blokjes ]
2 laurierblaadjes
wat zout en vers gemalen peper.
ter garnering: 2 el naturel yoghurt of crème fraiche
2 tl selderijzout
blaadje bleekselderij
.Voorbereiden van de groente ;met een dunschiller de draden van de bleekselderij verwijderen.
de bleekselderij in grove stukjes snijden en het blad bewaren voor garnering.
de knolselderij schillen en het aanbevolen gewicht in stukjes van 2x2 cm snijden.
de ui en de knoflook in grove stukken snijden.
Doe dit alles in een grote [3,5 ltr] ovenschaal met deksel.(of pan met deksel)
De bouillon , laurierblad en peper toevoegen.
Breng alles aan de kook en zet de schaal in een voorverwarmde [ 140 oC ]oven,(of op een heel zacht pitje op het fornuis) gedurende 3 uur.
Haal na afloop de laurier eruit, laat de soep wat afkoelen en pureer hem in enkele porties glad.
doe de soep weer in de ovenschaal en breng zachtjes tegen de kook aan,proef en breng ev. verder
op smaak.
Serveer in kommen met een schepje yoghurt of creme fraiche,wat selderijzout en een blladje bleekselderij.!