Lekkere groenteschotel
Ingrediënten voor 2 personen
2 tomaten
1 courgette
1 aubergine
1 handvol pijnboompitten
1el olijfolie
balsamicoazijn
peper en zout
komijn zaad
takje rozemarijn
bereiding;
1. Haal eerst het vocht uit de aubergine: Snijd de aubergine in plakken, bestrooi met grof zout en leg ze tussen keukenpapier op een bord met daarop een ander bord en iets zwaars, zodat het vocht eruit gaat. Laat ruim 10 minuten trekken. Verwijder het zout nadien grondig met een stukje keukenpapier of een borstel.
2. Verwarm de oven op 180 gr
3. Snijd intussen de andere groenten in plakken.
4. Neem een vuurvaste schaal en rangschik de groenteplakken hierin, achterelkaar in een cirkelvorm. Kruid met zout en peper, pas op met zout (denk aan de aubergines zijn al zout genoeg), komijnzaad .Strooi de pijnboompitten er over.
5. Doop het takje rozemarijn in de olie en besprenkel de groente ermee , druppel er daarna wat balsamicoazijn over.
6. Zet in de voorverwarmde oven en bak voor een haft. leg de laatste 5 minuten het in de olie gedoopte takje rozemarijn erop.
lekker met een stukje kip, karbonade of biefstuk.
bronvermelding Puur , Pascale Naessens
Deze tekst past u aan door erop te klikken.