Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.


Mihoensalade met mango en sesamzalm


ingrediënten voor 4 pers. 550 kcal pp 


150 gr mihoen

1 mango

150 gr sugarsnaps

4 bosuitjes

1 bosje grofgehakte koriander

500 gr zalmfilet

klontje boter om in te bakken

1 el sesamzaadjes voor erbij

zoutvlokken of grof zeezout.


Voor de dressing:

1 rode peper

2 el vers geperst limoensap

2 el Thaise vissaus

1el olijfolie

1 tl sesamolie

1 tl grove rietsuiker

1 teen knoflook


Bereiding:

  1. Begin met de dressing: snijd de peper door en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Meng alle ingrediënten .
  2. De salade: breng licht gezouten water aan de kook in een pan. Neem van het vuur en leg de mihoen erin. Doe de deksel op de pan en laat 3 minuten staan(zie verpakking) Laat uitlekken in een vergiet, spoel af met koud water. Knip de mihoen in stukken.
  3. Snijd de mango in blokjes, de sugarsnaps in reepjes en de bosuitjes in ringetjes. Meng de mihoen , mango , sugarsnaps, ui, koriander en dressing. Lust je geen koriander gebruik dan basilicum)
  4. Snijd de zalm in blokjes. Bak ze kort in de boter in een koekenpan. Breng op smaak met zout en meng met de sesamzaad. Strooi de blokjes over de mihoensalade.