Mihoensalade met mango en sesamzalm
ingrediënten voor 4 pers. 550 kcal pp
150 gr mihoen
1 mango
150 gr sugarsnaps
4 bosuitjes
1 bosje grofgehakte koriander
500 gr zalmfilet
klontje boter om in te bakken
1 el sesamzaadjes voor erbij
zoutvlokken of grof zeezout.
Voor de dressing:
1 rode peper
2 el vers geperst limoensap
2 el Thaise vissaus
1el olijfolie
1 tl sesamolie
1 tl grove rietsuiker
1 teen knoflook
Bereiding:
- Begin met de dressing: snijd de peper door en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Meng alle ingrediënten .
- De salade: breng licht gezouten water aan de kook in een pan. Neem van het vuur en leg de mihoen erin. Doe de deksel op de pan en laat 3 minuten staan(zie verpakking) Laat uitlekken in een vergiet, spoel af met koud water. Knip de mihoen in stukken.
- Snijd de mango in blokjes, de sugarsnaps in reepjes en de bosuitjes in ringetjes. Meng de mihoen , mango , sugarsnaps, ui, koriander en dressing. Lust je geen koriander gebruik dan basilicum)
- Snijd de zalm in blokjes. Bak ze kort in de boter in een koekenpan. Breng op smaak met zout en meng met de sesamzaad. Strooi de blokjes over de mihoensalade.