Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

.

Minestrone soep

Ingrediënten voor 6 personen  115 kcal.



 4 rijpe tomaten
2 el olijfolie
1 kleine ui, fijn gehakt
1 bleekselderijstengel dun gesneden
2 tenen knoflook gepeld en dun gesneden
1 dunne prei , schoongemaakt en dun gesneden
2 middelgrote courgettes,in kleine stukjes
1 1/2 lts kippenbouillon van 1 bouillonblokje gemaakt
50 gr.droge spaghetti
1 el tomatenpuree
200gr bevroren erwten
100 gr. groene kool of boerenkool dik gesneden
25 gr parmezaanse kaas geraspt
Basilicumblaadjes voor de garnering, 
zeezout
vers gemalen peper.

Bereiding:

1. Pel de rijpe tomaten door ze in te snijden aan de bovenkant. zet in heet water voor 1 minut en trek de velletjes eraf. laat afkoelen.
2. Verwarm de olie ineen grote pan met anti aanbaklaag , fruit de ui zachtjes voor 5 minuten tot zacht en niet gekleurd  , roer regelmatig door. Terwijl de uien bakken pel je de tomaten en haal je de zaadjes eruit. snijd ze in blokjes van 1 cm.
3.Voeg de selderij, knoflook, prei en courgettes toe en bak een paar minuten mee terwijl je roert. voeg dan de tomaten toe , en giet de bouillon erover. Breng aan de kook.
4. Breek de spaghetti in kleine stukjes en laat in de pan vallen , voeg de tomaten puree toe en breng weer aan de kook zet zacht en roer af en toe. Voeg de erwten en de groene kool (of Boerenkool) toe kook weer voor 5 minuten tot de erwten net gaar zijn.
5. Proef en breng op smaak met zout ( of nog een bouillonblokje) en peper.
Serveer met wat geraspte parmezaanse kaas en wat gescheurde basilicumblaadjes, als je dat lekker vindt.


Bron: The hairy dieters