INGREDIËNTEN voor 2 personen. kcal 425.pp | BEREIDING |
250 gr, kipfilet 4 tomaten 1 rijpe avocado 200gr. peultjes rucola sap van 1 limoen. Cajun selfmade : 4 tl zoete paprikapoeder 3 eetl gedroogde tijm 2 tenen knoflook versnipperd 1 mespuntje cayennepeper Of cajunkruiden van de super 2- el olijfolie Tip : geen tijd koop dat kant en klare guacamole Aan de zelfgemaakte guacamole kun je nog b.v. verse kruiden en pepers toevoegen. | Snijd de kipfilets in lange repen.doe de cajunkruiden over de kip en meng goed. Kook de peultjes beetgaar. Snijd de tomaten in kwarten, haal de zaadlijsten en het middelste harde gedeelte weg, doe dit boven een zeef zodat je het sap opvangt in een kom voor de vinaigrette. Snijd de tomaten in maantjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet met wat limoensap en zout en peper. Maak een vinaigrette van de tomatensap, 1 el olijfolie, zout en peper. Bak de kipfilet in 1 el olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag. Meng de groenten met de rucola en schik ze op borden. Verdeel de de guacamole en de kipfilet reepjes over de borden en serveer de vinaigrette apart. Een stuk volkoren brood of bruin stokbrood erbij is een mogelijkheid. |