300 gr. linquine of Spaghetti
zout en vers gemalen peper
3 eet olijfolie
1 teen knoflook in plakjes
1 rood pepertje,zonder zaadjes fijngesneden
150gr. spinazie vers
400 gr. garnalen,rauw gepeld (vriesvak)
geraspte schil van 1 citroen
12 cherrytomaatjes in vieren
Bereiding:
ontdooi garnalen volgens aanwijzing en zet 10 min in een beetje zeezout en peper en kruiden naar smaak.
Kook pasta in een grote pan met royaal zout beetgaar
Verhit intussen de olie in een braadpan op matig vuur en fruit de knoflook en rood pepertje 1 minuut.
Doe de spinazie erbij en roerbak 1 minuut
doe de garnalen bij de spinazie en breng op smaak met peper en misschien wat zout.
Roer goed en stoof alles nog 2 minuten.
Giet de pasta af als hij beetgaar is en doe in de braadpan. bewaar een eetlepel kookvocht en voeg toe indien nodig.
Schep de citroenrasp en de tomaatjes door de pasta en verwarm alles nog dertig seconde, en dien gelijk op.
425 calorieën pp
Bronvermelding: Gino D' Acampo