Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

Spaghetti met tonijn, Chili, citroen en broccoli.

Voor 2 personen.  491kcal pp


INGREDIËNTEN.


200 gr. Broccoli

130 gr. Spaghetti (volkoren)

1 tl. gedroogde chili vlokken1/2 tl. zeezout           

1/2 tl. grof gemalen zwarte peper

2 verse! tonijn steaks (ong.130 gr. elk)

1 el. olijfolie

1 teentje knoflook (in dunne plakjes)

100 gr. kerstomaatjes (gehalveerd)

sap van 1 citroen.

2-3 el. platte peterselie

citroenschijfjes.


BEREIDING.


Zet een pan met ruim water op. maak de Broccoli schoon en snij in kleine roosjes.

Voeg de spaghetti toe aan het kokend water en kook overeenkomstig het pak.

Doe de Broccoli bij de spaghetti  2 minuten voor het einde in de pan.

Terwijl de pasta kookt, meng de chili vlokken, zout en peper en verdeel over de tonijn.

Schenk de Olijfolie in een Grote ! non stick hapjespan en verwarm op half hoog vuur.

Bak de tonijn 1 1/2 - 2 minuten elke kant, als je echt rood wil nog minder.

Giet de pasta en Broccoli af in een vergiet. Leg de Tonijn op warme borden en

voeg de afgegoten spaghetti, broccoli, tomaatjes, citroensap, knoflook en peterselie toe aan

de hapjespan.

Bak nog 2 minuten ,omscheppend met een houten lepel, zodat de pasta de smaak

meeneemt van de andere ingredienten.

Verdeel de inhoud van de pan over de 2 borden met tonijn, leg er  een schijfje citroen bij en serveer

direct.