Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

Thaise zalm met komkommer

Ingrediënten voor 4 personen : 

kcal : 323 pp (zonder de rijst)


4 zalmfilets  met huid van 125 gr.

1  rode peper , zonder zaadjes  en fijn gesneden

2 tenen knoflook, fijn gesneden

1 el vissaus

1 el sojasaus(Kikoman)

1 el sesamolie

2 el honing

handvol koriander grof gesneden.


1/4 komkommer , zonder zaadlijst in kleine stukjes gesneden.

1 rode ui in kleine stukjes gesneden

4 el sweet chillisaus met een sneep limoensap



.Bereiding:


1. Doe de zalm in een kom met de chillipeper knoflook, koriander, sojasaus,vissaus,sesamolie en de honing en zet in de koelkast voor 20 minuten of de hele nacht.

  1. Bak de zalm op de huid in een klein beetje zonnebloemolie, op een middelhoog vuur. Draai na 5 minuten om zet het vuur zacht en bak nog 2 tot 3 minuten (ligt aan de dikte v.d. zalm).
  2. Mix de komkommer met de ui en de sweet chillisaus met limoensap.


Lekker met roergebakken broccoli of sperzieboontjes en zilvervlies of basmatirijst.

Voor de lijners 65 gr. rijst ongekookt.