Toscaanse kip
Ingrediënten voor 4 personen:
4 kippenpoten zonder vel
1tl olijfolie
1 ui, in dunne ringen
2 rode paprika's, in reepjes zonder zaadjes
1 teen knoflook geperst
3 dl passata
1,5 dl witte wijn of kippenbouillon met een beetje citroensap
1tl oregano
1 blik cannellini bonen, uitgelekt
Zout en gemalen peper
Bereiding:
1 Bak de kip in een pan met antiaanbaklaag in de olijfolie rondom bruin. Haal uit de pan, en houd warm. Doe de ui en de paprika in de pan en bak ze tot ze zacht zijn maar nog niet bruin. Voeg knoflook toe.
2 Doe de kip met passata, wijn of bouillon, oregano en wat zout en peper in de pan erbij. (pas op met zout wanneer je bouillon gebruikt.. Breng alles aan de kook. sluit de pan met een deksel.
3 Zet het vuur laag en stoof de kip onder regelmatig roeren in 30 to 35 minuten gaar.
Wanneer je een mespunt in het vlees prikt moet het vocht helder zijn, niet roze.
4. Roer de cannellinibonen erdoor en laat het geheel in 5 minuten goed heet worden.
5. Garneer met platte peterselie.
420 kcal
Lekker met een groen salade of sperziebonen.
Deze tekst past u aan door erop te klikken.