Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

Varkenshaas met spekjes en appel en rozijnen.




Ingrediënten voor 4 personen kcal 302 pp

2 el rozijnen

100ml appelsap

400 gr varkenshaas (culinair)

25 gr Roomboter

125 gr spekreepjes

2 appels, (jonagold)

1 takje peterselie

1 stuk aluminiumfolie


 

  1. Week in een kommetje de rozijnen in de appelsap. Bestrooi intussen de varkenshaas met zout en peper. verhit in een koekenpan de boter. Bak de varkenshaas in 10-13 minuten(kijk naar de dikte) rosé vanbinnen of naar wens net gaar.
  2. Neem het vlees uit de pan en houd het losjes afgedekt met alufolie warm. Bak in het bakvet de spekreepjes in ± 4 minuten knapperig uit. Snijd intussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 partjes. Bak de appelpartjes 2 min. met de spekreepjes mee. Haal uit de pan en leg bij de varkenshaas , houdt warm!
  3. Schenk de appelsap met de rozijnen in de pan en breng aan de kook. Schraap met een spatel de aanbaksels van de bodem en laat tot jusdikte inkoken.
  4. Snijd de varkenshaas in plakjes en leg het vlees op de schaal, schep er de jus met appel  en het spek over en bestrooi met peterselie.


Eet er 200 gr sperzieboontjes (72 kcal) en 100 gr aardappels( 86 kcal ) bij.