Ingrediënten voor 8 personen kcal 170 pp:
5 el olijfolie
2 uien fijn gesneden
3 knoflooktenen plat geslagen
stuk gember zo groot als je duim,geraspt
3 el milde kerriepoeder.
900 gr wortels
1,7 ltr warme groentebouillon(van bouillonblokjes)
20 gr. koriander (of meer)
30 gr pijnboompitten
1 kleine rode chilipeper
20 gr parmezaanse kaas geraspt
1 citroen , schil geraspt.
eventueel wat crème fraîche light.
Bereiding:
1. Verwarm 2 el olijfolie in een grote pan , doe de uien erbij en bak op een half hoog vuur ± 7 minuten.
Voeg 2 van de knoflooktenen , de gember en de kerriepoeder toe en bak 1 minuut.
Roer de wortels erbij en doe de bouillon in de pan. Deksel erop en 15-20 minuten zachtjes laten koken tot de wortels zacht zijn.
2.Haal van het vuur en pureer met de staafmixer of keukenmachine geheel glad. Proef en voeg naar smaak nog zout, peper of kerriepoeder toe. Houdt de soep op een heel laag vuur warm.
3. Doe de overgebleven 3 el olijfolie in de blender (van de staafmixer) samen met de koriander,1 teen knoflook, pijnboompitjes en de rode chilipeper(zonder zaadjes ) en maal tot het glad is. Doe het in een schaaltje en roer de geraspte parmezaan en de geraspte schil van 1 citroen erdoor.
4. Schenk de soep in een kom en schep een lepeltje pesto erover.
5 Optioneel : 1 lepeltje Crème fraîche light erbij en een stuk volkoren brood
* De soep kan goed ingevroren worden, altijd handig!