Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

Zomerfruit meringues.

Ingrediënten voor 6 personen, 232 kcal pp

 3 grote eiwitten

150 gr, basterd suiker (wit)

1/2 tl vanille extract

2 tl maizena

1 tl zonnebloemolie


Voor de vulling:

100ml slagroom

25gr frambozenjam light (zonder pitjes)

50 gr crème fraîche light

200 gr. aardbeien zonder kroontje en gehalveerd.

100 gr blauwe bessen

100gr frambozen

1 tl poedersuiker.

Verwarm de oven voor op 150gr onder/bovenwarmte , hete lucht 130 gr. ,gas 2.

teken op een vel bakpapier 6 cirkels van 9 cm met bv. een bordje, gebruik een donkere pen.

Vet de bakplaat in met een klein beetje olie en leg het vel bakpapier met de tekeningen naar onderen op de plaat, 

de cirkels moeten te zien zijn.

Voor de merengue : doe het eiwit in een grote kom en mix met een elektrische mixer tot de eiwitten stijf zijn maar niet droog.

ze zijn klaar wanneer je de kom op z'n kop houdt en de eiwitten rollen er niet uit.

mix de basterd suiker lepel voor lepel in het eiwit(wacht een paar seconde voor de volgende lepel)

op het laatst doe je er de maizena en de vanille erbij.

gebruik 2 dessertlepels om de merengue in de cirkels te plaatsen. Maak een soort ring met een gat in het midden van het nestje.

Verlaag de temperatuur naar 120 gr. of hete lucht 100gr.

Plaats de bakplaat in de oven en bak voor ±2 uur tot droog.

Zet de oven lager als ze gaan verkleuren, ze moeten wit blijven! Aan het eind zet je de oven uit en laat je de merengue erin tot afgekoeld.

(diverse uren)

Voor de vulling:

Klop de slagroom met de frambozenjam stijf tot ze zachte pieken maakt.(pas op klop niet te ver door. dan gaat het schiften)

meng de crème fraîche door de geklopte room.

Plaats de meringue voorzichtig op een bord , leg in het gat lesje wat aardbeien, lepel de frambozen crème erover en daarop het fruit.

bestrooi met poedersuiker en serveer. 

Je kunt de meringues in een taartdoos bewaren tot je ze klaarmaakt.