Vandaag
Begin niet morgen maar Vandaag  op een gezonde manier met afvallen.

Wortel en rozijnencake 

 

 Ingrediënten voor een ronde taartvorm van 23 cm. in 12 stukjes, per stukje 199 kcal

 3 wortels gewicht ongeveer 250gr

3 grote eieren

100ml zonnebloemolie

100gr lichtbruine basterd suiker

200gr zelfrijzend bakmeel

100 gr rozijnen

rasp van een halve goed schoon geboende sinaasappel

1tl kaneel

1/2 tl nootmuskaat

1,5 tl bakpoeder.

 


BEREIDING:   VERWARM DE OVEN VOOR OP 190GR BOVEN /ONDERWARMTE OF 170 GR HETE LUCHT OF GAS 5.

VET EEN SPRINGVORM VAN 23 CM IN MET EEN BEETJE OLIE EN LEG BAKPAPIER OP DE BODEM .

MAAK DE WORTELS SCHOON EN RASP ZE OP EEN MIDDELGROTE RASP( JE ZOU ± 200 GR WORTEL MOETEN HEBBEN)

KLOP DE EIEREN IN EEN GROTE KOM , VOEG DE ZONNEBLOEMOLIE EN DE SUIKER TOE EN MIX GOED.

 ROER DAN DE WORTEL ,

DE BLOEM,DE ROZIJNEN,DE RASP ,DE KRUIDEN EN HET BAKPOEDER TOE.  MENG  VOORZICHTIG DOOR ELKAAR.

GIET IN DE SPRINGVORM EN MAAK DE BOVENKANT GLAD.

BAK IN HET MIDDEN VAN DE OVEN 25-30 MINUTEN OF TOT DE CAKE MOOI GEREZEN IS EN BIJ AANRAKING TERUG VEERT. 

HIJ MOET NET VAN DE KANT LOSKOMEN.

HAAL UIT DE OVEN EN LAAT 5 MINUTEN IN DE VORM AFKOELEN  HAAL UIT DE SPINGVORM DOOR EEN BORD EROP TE LEGGEN EN OM TE DRAAIEN.

DE ONDERKANT KOMT NU BOVEN , HAAL HET BAKPAPIER ERAF. EN DRAAI WEER OM NU OP EEN TAARTREK , DAN LAAT AFKOELEN.

WANNEER HIJ KOUD IS PLAATS HEM DAN VOORZICHTIG OP EEN TAARTSCHAAL  EN BESTROOI MET POEDERSUIKER DOOR EEN ZEEFJE.

JE KUNT HEM NOG VERDER AFMAKEN MET WAT SINAASAPPEL RASP .